Vissza

Apollo 13 - együttműködés-fejlesztő szimulációs tréning

Apollo 13 - együttműködés-fejlesztő szimulációs tréning

Kód: EGYUA13
apollo13.jpg
A képzés javasolt időtartama:1 nap
95 000 Ft
(Bruttó ár: 120 650 Ft)
Kérdésem van!
- + Jelentkezem

Szimulációs játék: Apollo 13

 • A speciális élményprogram célja az együttműködés fejlesztése IT és mérnöki csapatok számára, a munkafolyamatok tökéletesítése csapatmunkában történő tervezéssel és megvalósítással. „Houston, van egy kis gond…” 55 órával és 55 perccel vagyunk a fellövés után. Képzelje csak el, hogy Ön is a fedélzeten utazik, amikor a legénység egyik tagja robajszerű zajról számol be. A szokatlan hangot a műszaki egységben lévő 2. sz. oxigéntartály felrobbanása okozta. A tartály az Apollo űrhajó elsődleges energiaforrását jelentő üzemanyagcellákat táplálta oxigénnel. A tartalékakkumulátorokról a parancsnoki és műszaki egységet (CSM) legfeljebb tíz órán át lehetett működtetni. Hazatérésig viszont még legalább 87 órát kellett eltöltenie a legénységnek a lassanként működésképtelenné váló űrhajóban. A földi személyzet minden erejét megfeszítve dolgozik a rendkívüli helyzet következtében előálló újabb és újabb problémák megoldásán. Az idő azonban egyre fogy. Nagyon gyorsan fogy… Üdvözöljük Apollo 13 szimulációs játékunkon („Apollo 13 – an ITSM case experience™”).
 • A tréning az Apollo 13 űrhajó útja során a valóságban megtörtént szituációkat dolgozza fel. A résztvevők a houstoni irányítóközpont szerepköreit betöltve, csapatként dolgoznak, feladatuk: a megsérült űrhajót és a legénységet épségben visszahozni a Földre. 

A játék célközönsége

 • Informatikai és mérnöki területen dolgozó csapatok számára javasoljuk együttműködés-fejlesztésre, csapatépítésre.

A szimulációs játék lényege

 • A résztvevők egy 8-15 fős csapat tagjaiként a houstoni irányító központ különféle szerepköreit töltik be. A csapat a misszió fent leírt négy fázisának feladatait végzi el, és lekezeli a felmerülő rendkívüli eseményeket és szituációkat. Az egyes fázisok tevékenységei a következő lépésekre oszthatók: folyamat megtervezése, szimuláció végrehajtása, értékelés és jelentéskészítés. A játék során végig különféle ITIL folyamatokra lesz szükség ahhoz, hogy a földi személyzet és a legénység tagjai leküzdhessék a nehézségeket, és időben elvégezhessék a szükséges változtatásokat az űrhajó konfigurációjával és pályájával kapcsolatban.

A szimulációs játék célja

 • Együttműködés gyakorlása egy izgalmas, interaktív játék keretében
 • Stressztűrés, viselkedés időnyomás alatt
 • Problémamegoldó képesség vizsgálata, új és váratlan eseményekre való reagálás képességei
 • Kommunikáció a csapaton belül, az információ áramlásának hatékonysága
 • Ügyfélkezelés és ügyfél-kommunikáció
 • Az Apollo 13 történetének feldolgozásán keresztül az ITIL folyamatok használatának bemutatása
 • A folyamatok közötti kölcsönös függőségek, illetve a folyamatok által az üzleti folytonosságra gyakorolt hatások bemutatása
 • A munkafolyamatok jobb megértése. Annak megismerése, hogy megfelelő tervezéssel hogyan lehet javítani egy szolgáltató szervezet teljesítményét
 • Munkafolyamatok tökéletesítése, csapatmunkában történő tervezéssel és megvalósítással
 • Egyéni és csoportos döntéshozatal

Tervezett napok száma

 • 1-1,5 nap

Rólunk mondták

„A tréningek személyre szabottak, a vevői kéréseknek, igényeknek megfelelőek. A trénerek kedvesek, képzettek, tájékozottak, a kapcsolatépítésük a résztvevőkkel nagyon gyors és hatékony. Rugalmas szervezés, precíz adminisztráció jellemzi munkájukat."

Erdei Ferenc – oktatási vezető, Michelin Hungária Kft.

Rólunk mondták

„A céget megbízhatónak, rugalmasnak és sokoldalúnak ismertük meg. A választott képzéseket igényeinknek megfelelően, kellő precizitással és pontos szervezéssel bonyolították le. Oktatóik kellő szakértelemről tettek tanúbizonyságot, lehetővé téve ezzel a tudásanyag gyors és alapos elsajátítását. Felkészült és tapasztalattal rendelkező munkatársaik hatékony segítséget nyújtottak a pályázati dokumentáció elkészítéséhez. Örömünkre szolgált az együttműködés!"

Horváth Erika – projektmenedzser, IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft.