Vissza

Cégszimuláció - A tréningek svájci bicskája

Cégszimuláció - A tréningek svájci bicskája

Kód: BICSKA-1
svajci_bicska_termekkep_460x507a.jpg
időtartam:2 nap
Érdeklődjön
Kérdésem van!

A szimulációs tréning menete

 • A cégszimuláció elnevezés teljes egészében tükrözi a feladatot. A tréning során a résztvevőknek egy céget kell a nulláról felépíteniük, mégpedig olyan módon, hogy az képes legyen megfelelni az egyre nehezedő piaci helyzetnek is. Ténylegesen kapnak egy megbízást a "megrendelőtől", és ki kell alakítaniuk az ehhez szükséges folyamatokat, munkaköröket és eszközöket. A résztvevők alkotják a cég munkatársait, a trénerek pedig az ügyfél szerepét alakítják. A cég megalakításához és folyamatainak kialakításához a résztvevők a tréning elején szakmai segítséget kapnak. Ezeket a módszertani ismereteket azonnal alkalmazniuk is kell a tréning során, így az új ismeretek gyorsan kipróbálásra kerülnek „éles” szituációban is. 
 • A nehézség: A legtöbb ember meglévő rendszereket, folyamatokat működtet. Sosem figyelhették még meg ilyen koncentráltan, hogyan hatnak ezek egy cég eredményességére. Lehetséges a folyamatokat ilyen mértékben javítani? Ehhez ki kell lépni a megszokott keretekből, paradigmát kell váltani, és valódi csapatként kell dolgozniuk.
 • A nehézségek leküzdéséhez fejlesztésre kerülnek a résztvevők készségei: kommunikáció, csapatmunka, probléma-beazonosítás és probléma-megoldási módszerek, feladat-fókuszáltság, vezetői kompetenciák, konfliktuskezelés, delegálás.

 

A megvalósítás

 • A tréning folyamán 3-4 üzleti évet szimulálunk, amelynek során folyamatosan és objektíven mérjük a teljesítményt. A teljesítmény mérése alapul szolgál a problémás területek beazonosításához és a sebészi pontosságú korrekció végrehajtásához. A résztvevők a gyakorlatban sajátítják el a folyamatok megalkotásának, tesztelésének és korrekciójának módszertani elemeit.
 • A felkészülési folyamat során egyszer csak összeáll a kép. Létrejön a cég. A folyamatok gördülékennyé és valóban hatékonnyá válnak. A teljesítmény ugrásszerűen javul.

 

Milyen típusú cégeknek ajánljuk ezt a fajta tréninget?

 • Bármilyen területen tevékenykedjen is egy-egy cég, egy dolog biztosan közös bennük: működésük leírható olyan folyamatok formájában, amelyeket emberek működtetnek. Ennek megfelelően, lényegében bármilyen cég alkalmas a Cégszimuláció tréningen való részvételre, mivel mindenképpen ismerős lesz a számukra az alaphelyzet, azaz, hogy a megrendelőik sokat, és egyre többet várnak el, egyre gyorsabban és olcsóbban. Akár gyártó, kereskedő vagy szolgáltató az adott cég, a helyzet ugyanaz.
 • A „megrendelő” szerepét játszó tréner élethűen hozza a figurát. A tréninget leginkább egy svájci bicskához lehetne hasonlítani, amit sok mindenre lehet használni. A csapatépítéstől kezdve, a különféle készségfejlesztéseken keresztül egészen odáig, hogy Assessment Centerként funkcionáljon karriermenedzsment, belső kiválasztás vagy készségszint felmérése céljából. Ezt a megrendelő cég szándéka határozza meg, mi pedig rugalmasan alkalmazkodunk hozzá. Ez egy szimulátor. Olyan helyzetet teremtünk, amilyenre szükség van.

 

 A szimulációs tréning hatása

 • A kommunikáció és az információ-áramlás létfontosságának a megtapasztalása
 • Probléma-analízis képességének fejlesztése
 • A team munka erejének megértése
 • Készségfejlesztés
 • Assessment center
 • Karriermenedzsment

Rólunk mondták

„A tréningek személyre szabottak, a vevői kéréseknek, igényeknek megfelelőek. A trénerek kedvesek, képzettek, tájékozottak, a kapcsolatépítésük a résztvevőkkel nagyon gyors és hatékony. Rugalmas szervezés, precíz adminisztráció jellemzi munkájukat."

Erdei Ferenc – oktatási vezető, Michelin Hungária Kft.

Rólunk mondták

„A céget megbízhatónak, rugalmasnak és sokoldalúnak ismertük meg. A választott képzéseket igényeinknek megfelelően, kellő precizitással és pontos szervezéssel bonyolították le. Oktatóik kellő szakértelemről tettek tanúbizonyságot, lehetővé téve ezzel a tudásanyag gyors és alapos elsajátítását. Felkészült és tapasztalattal rendelkező munkatársaik hatékony segítséget nyújtottak a pályázati dokumentáció elkészítéséhez. Örömünkre szolgált az együttműködés!"

Horváth Erika – projektmenedzser, IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft.