Vissza

„Színház az egész világ!”

„Színház az egész világ!”

Kód: SZÍNHÁZ-1
szinhaz.jpg
A képzés javasolt időtartama:3-7 óra
Érdeklődjön
Kérdésem van!
Képzési forma
Egyedi
Képzés nyelve
Magyar

A játék leírása:

  • A résztvevők 10-20 fős csoportban egy rövid színdarabot írnak meg és tanulnak be a próbák folyamán, majd jelmezekbe beöltözve előadják a másik csapatnak. A darab sikerességét színház pedagógusokkal és jelmezekkel segítjük. A csoportos színházi játékot úgynevezett. vásári képmutogató stílusban könnyen és gyorsan össze lehet próbálni, melynek eredményeképp egy erős, intenzív színházi jellegű előadást láthatnak majd a nézők.

A játék célja

A képmutogató módszer nagy előnye, hogy lehetőséget ad a csoportos alkotási folyamatra, illetve az introvertált munkatársak is nagy biztonsággal lehetnek jelen a színházi előadásban. A témakörök változatosak, azokat előzetes egyeztetés során érdemes kiválasztani. Például: drámai művek, mesék, munkahelyi témák. A témák természetesen stílusukban is variálhatók, játszható a leendő előadás népszínművek stílusában, mozgásszínházi stílusban, némajátékban akár burleszkben.

A játék megvalósítása

Ebben a feladatban az egész csapat munkájára szükség van, mint ahogy egy színházban is. Itt minden kolléga megtalálja a saját személyiségének megfelelő tevékenységet. Néhányan forgatókönyv és szövegíróként dolgoznak, van, aki a díszleteket tervezi és építi, van, aki sminkel vagy öltöztet, van, aki rendez és van, aki színészként játszik. A cél, hogy egy színpadi produkciót alkosson a társaság, amely az összes többi kolléga tetszését elnyeri. A produkciót jelmezekkel és színház pedagógusokkal segítjük. A 2-4 órás próbafolyamat után egy rövid 8-15 perces előadást adnak elő a csapatok, a nézők pedig, mint egy rendes színházban a nézőtérről tekintik meg az előadást.

Létszám:

20- 120 fő-ig

A tervezett időtartam:

3-6 óra

Rólunk mondták

„A tréningek személyre szabottak, a vevői kéréseknek, igényeknek megfelelőek. A trénerek kedvesek, képzettek, tájékozottak, a kapcsolatépítésük a résztvevőkkel nagyon gyors és hatékony. Rugalmas szervezés, precíz adminisztráció jellemzi munkájukat."

Erdei Ferenc – oktatási vezető, Michelin Hungária Kft.

Rólunk mondták

„A céget megbízhatónak, rugalmasnak és sokoldalúnak ismertük meg. A választott képzéseket igényeinknek megfelelően, kellő precizitással és pontos szervezéssel bonyolították le. Oktatóik kellő szakértelemről tettek tanúbizonyságot, lehetővé téve ezzel a tudásanyag gyors és alapos elsajátítását. Felkészült és tapasztalattal rendelkező munkatársaik hatékony segítséget nyújtottak a pályázati dokumentáció elkészítéséhez. Örömünkre szolgált az együttműködés!"

Horváth Erika – projektmenedzser, IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft.